Η έναρξης του νέου και ριζικά ανανεωμένου προγράμματος «Εξοικονομώ 2021» είναι την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021 και δέχεται αιτήσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση  μονοκατοικιών, πολυκατοικιών και μεμονωμένων διαμερισμάτων. Το σύστημα υποβολής αιτήσεων θα παραμείνει ανοιχτό για χρονικό διάστημα 50 ημερών.

Το «Εξοικονομώ 2021» είναι πιο δίκαιο και πιο αποδοτικό συγκριτικά με τα προηγούμενα προγράμματα. Οι σημαντικότερες αλλαγές, αφορούν στην κατάργηση της χρονικής προτεραιότητας στην αξιολόγηση των αιτήσεων, στη θέσπιση κοινωνικών κριτηρίων αξιολόγησης και στη δημιουργία λίστας επιλαχόντων. Για πρώτη φορά δημιουργείται ξεχωριστός προϋπολογισμός ύψους 100 εκατ. ευρώ για τα ευάλωτα νοικοκυριά, για μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνους και νοικοκυριά με ΑμεΑ. Το «Εξοικονομώ 2021» θα συμβάλλει στην ενεργειακή αναβάθμιση 38% περισσότερων κατοικιών σε σχέση με τον προηγούμενο κύκλο του προγράμματος.

Οι κατοικίες που θα επιλεγούν για υπαγωγή στο πρόγραμμα πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

  • Να υφίστανται νόμιμα.
  • Να μην έχουν κριθεί κατεδαφιστέες.
  • Να χρησιμοποιούνται ως κύριες κατοικίες.
  • Να έχουν καταταχθεί βάσει του Πρώτου Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (Ά Π.Ε.Α.) σε κατηγορία χαμηλότερη ή ίση της Γ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην γραμμή εξυπηρέτησης για πολίτες (09.00-17.00) 210 3291291 και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου exoikonomo2021@prv.ypeka.gr  και για μηχανικούς (10.00-14.00 & 16.00-20.00) 2104441200 και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου tee.eco.helpdesk@central.tee.gr

 

H εταιρεία μας καλύπτει όλο το εύρος των εφαρμογών ψύξης, θέρμανσης και παραγωγής ζεστών νερών, τόσο με συστήματα αέρα-αέρα όσο και με συστήματα νερού καθώς διαθέτει αντλίες θερμότητας της Climaveneta και της Mitsubishi Electric που εμπίπτουν στις επιλέξιμες δαπάνες του προγράμματος. Οι αντλίες προσφέρουν ασύγκριτη οικονομία, άνεση όλο το χρόνο, αθόρυβη λειτουργία, έχουν απλή εγκατάσταση, σέβονται το περιβάλλον και προσθέτουν αξία στο ακίνητό σας.

 

Δείτε εδώ ολόκληρο τον οδηγό για το «Εξοικονομώ 2021»