Ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό, στο υπουργικό συμβούλιο, η κατάργηση των καυστήρων πετρελαίου από το 2023. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «από το 2023 σε όλα τα νέα σπίτια που θα κατασκευάζονται, θα απαγορεύεται η εγκατάσταση καυστήρων πετρελαίου εκεί που υπάρχει επαρκές δίκτυο φυσικού αερίου».

 

Ο κατασκευαστής ή ο ιδιοκτήτης μιας καινούργιας κατοικίας ή και διαμερίσματος, μπορεί να επιλέξει για την θέρμανση της οικίας του, νέα συστήματα αποδοτικότερα με μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας, που θα καλύπτουν επαρκώς τις ανάγκες του και ταυτόχρονα θα μειώνουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

 

Για τις νέες κατοικίες από το 2023 και μετά, η επιλογή του συστήματος θέρμανσης θα βασίζεται στα συστήματα που αναφέρονται παρακάτω, αλλά με την προϋπόθεση ότι θα καλύπτουν και τις απαιτήσεις της νέας νομοθεσίας για την ενεργειακή απόδοση των νέων κτηρίων. Τα συστήματα που προτείνονται σε αυτές τις περιπτώσεις είναι επίτοιχος λέβητας φυσικού αερίου (εάν υπάρχει διαθέσιμο δίκτυο) και αντλίες θερμότητας.

 

Οι αντλίες θερμότητας μπορούν να συνδυαστούν με τις παρακάτω τερματικές μονάδες:
–    Θερμαντικά σώματα τύπου πάνελ
–    Ενδοδαπέδια θέρμανση
–    Fan Coil

 

Οι αντλίες θερμότητας επίσης με την χρήση των fan coil ως τερματικές μονάδες μπορούν να συνδυάσουν ψύξη – θέρμανση του χώρου και παραγωγή ζεστών νερών χρήσης με το ίδιο ακριβώς σύστημα, ενώ με την ενδοδαπέδια μπορούν να συνδυάσουν θέρμανση – δροσισμό. Ως σύστημα είναι στην αιχμή της τεχνολογίας με χαμηλότερη κατανάλωση από όλα τα άλλα συστήματα θέρμανσης.

 

Η Δέλτα Τεχνική με την πολυετή εμπειρία της μπορεί να επιλέξει για εσάς την κατάλληλη αντλία θερμότητας μέσα από την ποικιλία μοντέλων της Mitsubishi Electric που διαθέτει, ώστε να καλύψει πλήρως τις ανάγκες σας.