Για μια ακόμα φορά ο Ομιλος Δέλτα Τεχνική στήριξε με την χορηγία του την 29η διοργάνωση του Ιστιοπλοϊκού Αγώνα των Κυκλάδων .  Η εκκίνηση  των 40 συμμετεχόντων σκαφών δόθηκε στις 26 Ιουνίου από τις νησίδες Φλέβες . Τη Δέλτα Τεχνική εκπροσώπησε το σκάφος «ΙΩΝΙΑ» με μεγάλη επιτυχία. Παραθέτουμε αποσπάσματα του δελτίου τύπου που εξέδωσε ο διοργανωτής όμιλος ΝΟΤΚ

Γεμάτοι ανάμεικτα συναισθήματα είναι όλοι όσοι συμμετείχαν στον 29ο Διεθνή Αγώνα Ιστιοπλοΐας ανοικτής Θάλασσας ΚΥΚΛΑΔΕΣ REGATTA 2023 είτε ως αγωνιζόμενοι, είτε ως διοργανωτές.Από την πλευρά των διοργανωτών του ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΖΙΤΖΙΦΙΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (ΝΟΤΚ) και της Περιφέρειας ΝοτίουΑιγαίου, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχή διεξαγωγή και ολοκλήρωση του αγώνα.

Μια ίσως ιδιαίτερη μνεία χρειάζεται για τους αφανείς «ήρωες» τέτοιου είδους διοργανώσεων, που δεν είναι άλλοι από τους ανθρώπους των νησιών που καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε οι αγωνιζόμενοι να βρουν ότι χρειάζονται για να δέσουν με ασφάλεια και γρήγορα στα λιμάνια. Αυτοί οι άνθρωποι είναι οι απλοί καβοδέτες, οι υπεύθυνοί των λιμενικών ταμείων και οι λιμενικοί των νησιών. Επίσης οι φορείς πολιτιστικών και τοπικών συλλόγων που ανέλαβαν αγόγγυστα τη διασκέδαση και τα δείπνα του συνόλου των συμμετασχόντων στη διοργάνωση. Πάρο, Κουφονήσια. Σίφνο σας ευχαριστούμε.

Οι καιρικές συνθήκες που συνάντησαν οι αγωνιζόμενοι στη θάλασσα του Αιγαίου ήταν στις περισσότερες περιπτώσεις ευνοϊκές -δυνατοί άνεμοι- ένα ακόμα γεγονός που συνέβαλε στην επιτυχία του αγώνα, αλλά και η άπνοια που επικράτησε σε ορισμένα σημεία της διαδρομής βοήθησε ώστε να αποδειχθεί η δυναμική και η αξιοσύνη κυβερνητών και πληρωμάτων των 40 σκαφών που μετείχαν στην Regatta των Κυκλάδων. Το τελευταίο σκέλος του αγώνα, η 4η ιστιοδρομία ξεκίνησε από τις Καμάρες της Σίφνου και ολοκληρώθηκε στη νήσο Πάτροκλος την Κυριακή 2 Ιουλίου.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.