Για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της αγοράς όσον αφορά την ενεργειακή απόδοση και την ευκολία εγκατάστασης, η Mitsubishi Electric Hydronics & IT Cooling Systems παρουσιάζει την σειρά  i-BX-N: τη νέα αντλία θερμότητας του brand  Climaveneta για οικιακές εφαρμογές. Η νέα αυτή σειρά με αποδόσεις  από 4,20 έως 38 kW, διατίθεται σε μονοφασικές και τριφασικές εκδόσεις, με ή χωρίς το ψυχροστάσιο και καλύπτει όλες τις ανάγκες άνεσης  για οικιακές και επαγγελματικές εφαρμογές μικρού και μεσαίου μεγέθους.

 

Συμπιεστές Inverter

Οι σειρές i-BX-N χρησιμοποιούν συμπιεστές Inverter της Mitsubishi Electric δημιουργώντας  συνέργειες  μεταξύ των τεχνολογιών του Ομίλου, ενώ ταυτόχρονα εγγυώνται την υψηλότερη ποιότητα των νέων προϊόντων. Οι υψηλές αποδόσεις σε μερικά φορτία που εγγυάται η τεχνολογία Inverter, επιτρέπουν στις μονάδες να επιτυγχάνουν και να υπερβαίνουν τους εποχικούς βαθμούς απόδοσης  SCOP και SEER, όπως ορίζονται από τις οδηγίες ErP για περιβαλλοντικά βιώσιμο σχεδιασμό. Οι επιδόσεις που επιτυγχάνονται από τις αντλίες θερμότητας i-BX-N  δείχνουν μέσες τιμές COP = 4,09 και SCOP = 3,82 (για την λειτουργία θέρμανσης).

Λόγω της τεχνολογίας  DC  Inverter του συμπιεστή, που διαχειρίζεται την αποδιδόμενη ενέργεια ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες του κτιρίου, οι αντλίες θερμότητας αέρα-νερού  i-BX-N εγγυώνται υψηλές εποχικές τιμές απόδοσης, καθιστώντας τες ως την καλύτερη λύση για όλες τις εφαρμογές στον οικιακό αλλά και εμπορικό τομέα.

 

Εξαρτήματα υψηλής απόδοσης

Με σκοπό τη συνεχή βελτίωση της απόδοσης και την προσεκτική μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, η ηλεκτροκίνητη εκτονωτική βαλβίδα διαστολής καθίσταται ένα σημαντικό εξάρτημα  που μεγιστοποιεί την απόδοση του συστήματος, σε συνδυασμό με τη χρήση ενσωματωμένου ψυχροστασίου με inverter αντλία κυκλοφορίας νερού και ανεμιστήρων μεταβλητών στροφών, και τα δύο στάνταρ στις νέες σειρές. Το ενσωματωμένο ψυχροστάσιο περιλαμβάνει όλα τα υδραυλικά εξαρτήματα που επιτρέπουν να μειωθεί ο χώρος που καταλαμβάνεται, ο χρόνος και το κόστος εγκατάστασης.  Τα εξαρτήματα αυτά είναι αντιστάσεις αντιπαγετικής προστασίας, εξαεριστικά, φίλτρο νερού, βαλβίδα ασφαλείας, αντλία κυκλοφορίας νερού Inverter λειτουργίας και δοχείο διαστολής.

 

Μέγιστο εύρος λειτουργίας

Τα μοντέλα  i-BX-N εγγυώνται συνθήκες λειτουργίας σε ονομαστικές αποδόσεις όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι έως και 45°C κατά τη θερινή περίοδο, έως -20°C κατά τη χειμερινή περίοδο και παραγωγή ζεστού νερού χρήσης θερμοκρασίας έως 60°C.

Δείτε εδώ το φυλλάδιο των αντλιών θερμότητας i-BX-N.