Το νέο κέντρο διανομής στο Trecate
Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του νέου κτιρίου που θα παρέχει υπηρεσίες logistics (αποθήκευσης και διανομής εμπορευμάτων) στο Trecate, στην επαρχία Novara. Βρίσκεται σε στρατηγική τοποθεσία, μόλις 40 χλμ. δυτικά του Μιλάνου, κοντά στο αεροδρόμιο Malpensa, και έχει συνολική έκταση 420.000 τετραγωνικών μέτρων, εκ των οποίων τα 200.000 είναι εσωτερικά.
Το κέντρο διανομής αποτελείται από δύο κτίρια: το κτίριο Α, το οποίο λειτουργεί από τις αρχές Μαρτίου, εκτείνεται σε 60.000 τετραγωνικά μέτρα και περιλαμβάνει κτίρια γραφείων και 51 αποβάθρες φόρτωσης και το κτίριο Β το οποίο θα λειτουργήσει σε περίπου ένα χρόνο έχει έκταση 100.000 τετραγωνικών μέτρων εκ των οποίων 7.500 τετραγωνικά μέτρα γραφείων, με παραρτήματα και 85 αποβάθρες φόρτωσης.

Τεχνολογία και σεβασμός στο περιβάλλον
Σχεδιασμένο σύμφωνα με τα πλέον προηγμένα τεχνολογικά και περιβαλλοντικά πρότυπα για την επίτευξη των υψηλότερων επιπέδων πιστοποίησης LEED και του Πρωτοκόλλου Ithaca, η δομή είναι κατασκευασμένη από οπλισμένο σκυρόδεμα με στέγη από λαμαρίνα και τοίχωμα πλήρωσης από σκυρόδεμα και μέταλλο. Το έργο περιλαμβάνει επίσης την κατασκευή ποδηλατοδρόμου, όπου αναδεικνύει την φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση ολόκληρου του έργου. Τα τεχνολογικά συστήματα των δύο κτιρίων σχεδιάστηκαν επίσης σύμφωνα με τους οδηγούς ενεργειακής απόδοσης και τους στόχους αειφορίας.

Το σύστημα κλιματισμού
Το σύστημα κλιματισμού του κτιρίου Α που παρέχεται από το bland Climaveneta της Mitsubishi Electric, βασίζεται σε 69 μονάδες roof top, 3 κεντρικές κλιματιστικές μονάδες Wizard, 3 μονάδες ανάκτησης θερμότητας HRD2 και 1 τετρασωλήνια αντλία θερμότητας ERACS2-Q-G05 χαμηλής στάθμης θορύβου και υψηλής ενεργειακής αποδοτικότητας. Το σύστημα κλιματισμού που εγκαταστάθηκε προσφέρει φιλτράρισμα και ανανέωση αέρα τόσο για την αποθήκη logistics όσο και για τους χώρους γραφείων. Χάρη στο σύστημα ανάκτησης θερμότητας, το εργοστάσιο συνδυάζει υψηλή απόδοση και εσωτερική άνεση καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους, διασφαλίζοντας παράλληλα την καλύτερη δυνατή επεξεργασία για τα ρούχα υψηλής μόδας, διατηρώντας την ποιότητά τους αμετάβλητη από την παραγωγή έως την παράδοση.