page-header

Ξενοδοχεία

Ξενοδοχεία

 • Πλεονεκτήματα

  Πλεονεκτήματα αντλιών θερμότητας

  • Τεράστια οικονομία 35-60%
   Οι αντλίες θερμότητας Mitsubishi Electric και το brand Climaveneta μειώνουν εγγυημένα τα λειτουργικά έξοδα για θέρμανση χώρων ή παραγωγή ζεστού νερού, αυξάνοντας από την πρώτη σεζόν την κερδοφορία της ξενοδοχειακής μονάδας και απελευθερώνοντας κεφάλαια στους ξενοδόχους για να προβούν σε άλλες επενδύσεις, επεκτάσεις και ανακαινίσεις.

   

  • Ανεξάρτητη παραγωγή ζεστών νερών χρήσης
   Μία πηγή σημαντικών λειτουργικών εξόδων κάθε ξενοδοχείου, είναι η παραγωγή ζεστού νερού χρήσης. Οι ειδικές αυτές αντλίες θερμότητας λειτουργούν αποκλειστικά και μόνο για το σκοπό αυτό με υψηλή αποδοτικότητα και άσχετα από το εγκατεστημένο σύστημα θέρμανσης και κλιματισμού. Η λειτουργία τους καλύπτει 100% τις ανάγκες του ξενοδοχείου χειμώνα-καλοκαίρι.

   

  • Κορυφαία άνεση και αθόρυβη λειτουργία
   Πρόκειται για το μόνο σύστημα που είναι σε θέση να παρέχει θέρμανση, ψύξη αλλά και ζεστό νερό χρήσης, τρεις λειτουργίες που μπορεί να εκτελέσει ανεξάρτητα ή και ταυτόχρονα, ανάλογα τις απαιτήσεις του κάθε ξενοδοχείου ! Η αθόρυβη λειτουργία είναι ένα από τα σημεία που κάνουν τα μηχανήματα της Mitsubishi Electric και το brand Climaveneta να ξεχωρίζουν, πράγμα που πετυχαίνει με διάφορες τεχολογίες (αυτόματα ρυθμιζόμενους ανεμιστήρες, ακουστικά μονωμένους συμπιεστές).

   

  • Τεχνική υποστήριξη – Αξιοπιστία
   Εάν επιλέγετε τον προμηθευτή των μηχανημάτων του ξενοδοχείου σας με βασικό κριτήριο την αξιοπιστία, η Mitsubishi Electric και το brand Climaveneta είναι αντικειμενικά η κορυφαία επιλογή, όντας ο μεγαλύτερος κατασκευαστής της Ευρώπης. Χαρακτηριστικό της προσήλωσης της Εταιρίας στην αξιοπιστία είναι ότι κανένα μηχάνημα δεν φεύγει από το εργοστάσιο εάν δεν δοκιμαστεί σε πραγματική λειτουργία. Ο συνδυασμός της στην Ελλάδα με την εμπειρότατη Δέλτα Τεχνική και τον παράγοντα της άριστης τοπικής τεχνικής υποστήριξης κατά τη λειτουργία.

   

  • Εύκολη εγκατάσταση
   Σε υφιστάμενα ξενοδοχεία, οι αντλίες θερμότητας μπορούν εύκολα να συνδεθούν στο υπάρχον δίκτυο θέρμανσης, ψύξης ή ζεστού νερού που έως τώρα χρησιμοποιούσε λέβητα ή/και ψύκτη (υδραυλικό κύκλωμα, boiler κ.λ.π.). Σε νεοαναγειρόμενα ξενοδοχεία ή πτέρυγες, οι αντλίες θερμότητας έχουν το πλεονέκτημα ότι λειτουργούν με απλό δίκτυο σωληνώσεων νερού και όχι με ψυκτικά υγρά Freon τα οποία απαιτούν περίπλοκες σωληνώσεις και σχολαστική συντήρηση για να αποφευχθούν οι σοβαροί κίνδυνοι σε περίπτωση διαρροών.

   

  • Απόδοση χειμώνα – καλοκαίρι από -20 oC έως +45 oC
   Ακόμη και όταν οι θερμοκρασίες το χειμώνα αγγίζουν τους -20 oC ή τους +45 oC το καλοκαίρι, οι αντλίες θερμότητας της Mitsubishi Electric και το brand Climaveneta συνεχίζουν να λειτουργούν αποδοτικά, προσφέροντας απόλυτη σιγουριά στον ξενοδόχο. Σε αντίθεση με άλλες κατώτερες αντλίες θερμότητας, μπορούν να παράγουν ζεστό νερό χρήσης τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι.

   

  • Εμπειρία σε μικρά & μεγάλα έργα τουριστικών μονάδων
   Η Mitsubishi Electric και το brand Climaveneta είναι ένας παγκόσμιος ηγέτης του χώρου, με εμπειρία από το 1980, σε εγκαταστάσεις στα ξενοδοχεία των μεγαλύτερων τουριστικών ομίλων ανά την υφήλιο. Αλλά και στην Ελλάδα, μηχανήματά της μπορείτε να τα συναντήσετε σε ξενοδοχεία κάθε μεγέθους, χάρη στη Δέλτα Τεχνική που κατέχει σχεδόν την ίδια μακροχρόνια εμπειρία.

   

  • Σύγχρονη και δοκιμασμένη τεχνολογία
   Oι αντλίες θερμότητας Mitsubishi Electric και το brand Climaveneta είναι το πιο σύγχρονο κι εξελιγμένο τεχνολογικά σύστημα θέρμανσης, ψύξης και ζεστών νερών που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον κόσμο. Παράλληλα είναι δοκιμασμένο και πιστοποιημένο σε κάθε σημείο της λειτουργίας και της απόδοσης του.

 • Κόστος – κέρδος

  Κόστος – κέρδος

  Οι αντλίες θερμότητας αποτελούν τον πιο σύγχρονο και οικονομικό τρόπο παραγωγής ζεστού νερού χρήσης, τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι, ενώ παράλληλα προσφέρουν και κλιματισμό, πάντα χωρίς σταγόνα πετρελαίου. Οικονομία 50%-70% έχουν πετύχει όσοι ξενοδόχοι επέλεξαν την εγκατάσταση ενός συστήματος αντλίας θερμότητας Mitsubishi Electric και brand Climaveneta, είτε σε νεόδμητα, είτε σε υφιστάμενα ξενοδοχεία.

   

  Η τιμή μίας αντλίας θερμότητας είναι προφανώς ανάλογη με το μέγεθος του ξενοδοχείου (π.χ. από 6.000€ για ένα μικρό ξενοδοχείο) και μπορεί να καθοριστεί σε πρώτο στάδιο με μία προμελέτη, που εκπονείται χωρίς κόστος από εμάς, συμπληρώνοντας μερικά στοιχεία του ξενοδοχείου.  Συμπληρώστε την φόρμα εδώ

   

  Σημαντικός για την απόφαση ο μικρός χρόνος απόσβεσης

  Σημαντικότερο όμως είναι για τον ξενοδόχο να σκεφτεί το χρόνο απόσβεσης της επένδυσής του, πόσο γρήγορα δηλαδή θα πάρει πίσω τα χρήματα του και θα αρχίσει από εκεί και μετά να «κερδίζει». Συγκεκριμένα, η απόσβεση του κόστους εγκατάστασης, με βάση πραγματικά παράδειγμα, μπορεί να γίνει ακόμα και σε μία σεζόν ενώ συνήθως κυμαίνεται για μικρο-μεσαία ξενοδοχεία σε δύο έως τρεις σεζόν.


  Το μέγεθος του κέρδους «αξίζει τον κόπο»

  Μετά την αρχική περίοδο απόσβεσης της επένδυσης, η αντλία θερμότητας «αφήνει» καθαρά κέρδη στον ξενοδόχο, το μέγεθος των οποίων είναι επίσης χρήσιμο να γνωρίζει ο ξενοδόχος για να εκτιμήσει εάν «αξίζει τον κόπο». Αυτό μπορεί να εκτιμηθεί με δύο τρόπους:

  • Με βάση τις τωρινές καταναλώσεις: Για παράδειγμα ένα μεσαίου μεγέθους ξενοδοχείο που κατανάλωσε πέρσι 50.000€ για πετρέλαιο το χρόνο για θέρμανση και ζεστά νερά χρήσης μπορεί να υπολογίσει ότι θα έχει μείωση εξόδων 50-60% με μία απλή αερόψυκτη αντλία θερμότητας, δηλαδή κέρδος 25-30.000€ κάθε χρόνο.

  ή

  • Εάν δεν υπάρχουν στοιχεία παλαιότερων καταναλώσεων, όπως στην περίπτωση νέων μονάδων, το κέρδος μπορεί να υπολογιστεί ανάλογα με το μέγεθος του ξενοδοχείου με βάση μία τυπική ενεργειακή μελέτη συμπληρώνοντας μερικά στοιχεία του ξενοδοχείου.

  Συμπέρασμα:

  • Ακόμα και ένα μικρό ξενοδοχείο 10-20 δωματίων συμφέρει να εγκαταστήσει αντλία θερμότητας ακόμα και μόνο για τα ζεστά νερά του, θεωρώντας ότι έχει ελάχιστες ανάγκες θέρμανσης (καλοκαιρινή σεζόν).
  • Όσο αυξάνονται οι ανάγκες (θέρμανση, ζεστά νερά, πισίνες) και το μέγεθος του ξενοδοχείου, αυξάνεται ακόμα περισσότερο το κίνητρο για να  αξιοποιήσει τις αντλίες θερμότητας.
  • Ακόμα και σε χρονιές με χαμηλές τιμές πετρελαίου η εξοικονόμηση είναι τουλάχιστον 35% ενώ το καλοκαίρι (πετρέλαιο κίνησης) 50%.

   

  Τι γίνεται σε υφιστάμενα ξενοδοχεία που καίνε πετρέλαιο;
  Το σύστημα αντλιών θερμότητας είναι από τα λίγα που έχει σχεδιαστεί ειδικά για να μπορεί να προσαρμοστεί σε υφιστάμενα δίκτυα θέρμανσης ξενοδοχειακών μονάδων, αντικαθιστώντας πλήρως το πετρέλαιο (λειτουργεί ακόμα και στους -20°C). Η κεντρική μονάδα του συστήματος μπορεί να τοποθετηθεί στην ταράτσα, τον ακάλυπτο, το μπαλκόνι ή τον κήπο του ξενοδοχείου, με πολύ χαμηλά επίπεδα θορύβου.

   

  Τι άλλο κερδίζει ο ξενοδόχος εκτός από οικονομία:

  • μικρότερο κόστος συντήρησης και εύκολο χειρισμό
  • απαλλαγή από την έγνοια του ελέγχου στάθμης, προμήθειας και πληρωμής πετρελαίου
  • ασφάλεια λειτουργίας χωρίς καύση, φλόγα ή αέριο στο ξενοδοχείο, ούτε καπνοδόχο
  • φιλικό προς το περιβάλλον
  • ψύξη το καλοκαίρι, εφόσον εγκατασταθεί από την αρχή στο ξενοδοχείο
  • βελτιώνει το πιστοποιητικό του ξενοδοχείου
  • τελείως δωρεάν ζεστό νερό χρήσης (μοντέλα με ανάκτηση θερμότητας)

   

  Γιατί Mitsubishi Electric και brand Climaveneta ;

  • έχει μοντέλα ειδικά για ξενοδοχεία που λειτουργούν και το καλοκαίρι
  • είναι το 1ο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό εργοστάσιο αντλιών θερμότητας
  • έχει τον υψηλότερο βαθμό απόδοσης – άρα οικονομία λειτουργίας
  • έχει ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κόστος
  • υποστηρίζεται πριν και μετά την εγκατάσταση από τη ΔΕΛΤΑ ΤΕΧΝΙΚΗ.

 • Case Study

  Ikos Olivia

  Cavo Olympo Luxury Hotel & Spa

  Euphoria Resort

  Myconian Villa Collection

  Kalestesia Suites

  Μικρό Πάπιγκο 1700 Hotel and spa

  Ξενοδοχείο στο Ρίμινι

  Amalia Hotel

  Sirens Village

  Blazer Suites Hotel

  Δείτε και video με περισσότερα παραδείγματα κορυφαίων ξενοδοχείων σε όλο τον κόσμο που αξιοποιούν τα πλεονεκτήματα των συστημάτων της Climaveneta brand της Mitsubishi Electric:

 • Φόρμα Προμελέτης

  Συμπληρώστε τώρα την φόρμα δωρεάν προμελέτης

  Θέλετε να μάθετε ποια αντλία θερμότητας ταιριάζει στο σπίτι σας, στο εξοχικό σας, στο γραφείο σας, στο ξενοδοχείο σας, στην επιχείρησή σας ; Συμπληρώστε τη φόρμα για μια δωρεάν προμελέτη. Έμπειρος μηχανικός μας θα κάνει μια εκτίμηση των δεδομένων που θα μας αποστείλετε και θα σας ενημερώσει ακριβώς για τον τρόπο αλλά και το κόστος εγκατάστασης αντλιών θερμότητας σε νέα κτίρια ή αντικατάσταση των συμβατικών μέσων θέρμανσης, κλιματισμού και παραγωγής ζεστών νερών.

Συχνές ερωτήσεις

 • Τι είναι η αντλία θερμότητας;

  Είναι ένα σύστημα το οποίο αντί να παράγει θερμότητα, την μεταφέρει από και προς το περιβάλλον. Αυτή η διαδικασία γίνεται με 3 έως 4 φορές μεγαλύτερη απόδοση με αποτέλεσμα να μειώνονται σημαντικά τα λειτουργικά έξοδα.

 • Γιατί χρειάζεται ένα ξενοδοχείο την αντλία θερμότητας ;

  Για να εξασφαλίσει ζεστό νερό χρήσης, ή για να θερμάνει το ξενοδοχείο ή και για να το κλιματίσει, και όλα αυτά με το φθηνότερο δυνατό τρόπο, μειώνοντας τα έξοδα και αυξάνοντας άμεσα την κερδοφορία της μονάδας.

 • Στο ξενοδοχείο υπάρχει ήδη σύστημα θέρμανσης ή/και ζεστού νερού χρήσης με λέβητα, τι θα κερδίσω με την αντλία θερμότητας ;

  Με πολύ απλά λόγια, εγγυημένη οικονομία 50-80% σε σχέση με το πετρέλαιο που μεταφράζεται ήδη από την πρώτη σεζόν σε αύξηση της ρευστότητας και κερδοφορίας της μονάδας.

 • Μπορούν οι αντλίες θερμότητας να θερμάνουν και μεγάλα ξενοδοχεία;

  Οι αντλίες θερμότητας είναι το ίδιο αποτελεσματικές και οικονομικές, τόσο σε μικρούς όσο και μεγάλους χώρους, μειώνοντας αναλογικά τα έξοδα. Ειδικά η Δέλτα Τεχνική, διαθέτει μοντέλα για κάθε μέγεθος ξενοδοχείου, όσο μεγάλο και να είναι. Μάλιστα, όσο μεγαλύτερο το ξενοδοχείο τόσο ταχύτερα θα αποσβεστεί το αρχικό κόστος αγοράς και εγκατάστασης.

 • Μπορεί να αντικατασταθεί πλήρως ο λέβητας-καυστήρας πετρελαίου σε υφιστάμενο ξενοδοχείο;

  Με μια λέξη, η απάντηση είναι «ναι»: οι αντλίες θερμότητας που διαθέτουμε, έχουν ειδικό μοντέλο για αντικατάσταση λέβητα πετρελαίου ή φυσικού αερίου και πολλοί είναι ήδη οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων οι οποίοι προχωρούν σε αυτή την ενέργεια και σταματούν τελείως να προμηθεύονται καύσιμα.

 • Μπορούν οι αντλίες θερμότητας να παράγουν και ψύξη το καλοκαίρι;

  Ναι, το ίδιο μηχάνημα παράγει και ψύξη το καλοκαίρι αρκεί να υπάρχει εγκατάσταση fan coils (τερματικές μονάδες). Σε αυτή την περίπτωση έχουμε θέρμανση το χειμώνα, ψύξη το καλοκαίρι και ζεστό νερό χρήσης με ένα και μόνο σύστημα, το ιδανικό δηλαδή.

 • Πόσο γρήγορα θα κάνω απόσβεση του κόστους εγκατάστασης της αντλίας θερμότητας;

  Η πραγματική εξοικονόμηση χρημάτων για θέρμανση, σε σχέση με το πετρέλαιο, είναι της τάξης του 50-80%. Με αυτά τα δεδομένα, η απόσβεση του κόστους εγκατάστασης μπορεί να γίνει ακόμα και σε μία σεζόν ενώ συνήθως κυμαίνεται σε δύο έως τρεις. Κατόπιν η αντλία θερμότητας «αφήνει» καθαρά κέρδη στον ξενοδόχο.

 • Γιατί αντλίες θερμότητας και όχι λέβητας σε καινούργιο ξενοδοχείο;

  Κάτι τέτοιο θα ήταν σήμερα πραγματικό «έγκλημα», ανεξάρτητα εάν το ξενοδοχείο βρίσκεται σε νησί ή σε βουνό, ακόμα και αν στην περιοχή υπάρχει φυσικό αέριο. Με ελάχιστο ή καθόλου επιπλέον κόστος στην αρχική εγκατάσταση, η αντλία θερμότητας θα κάνει κάθε χρόνο εγγυημένη εξοικονόμηση στα λειτουργικά έξοδα θέρμανσης της μονάδας, παρέχοντας ταυτόχρονα και ψύξη το καλοκαίρι.

Σας θεωρούμε πολύτιμους! Γίνετε Συνεργάτες μας!