Εγκαινιάστηκε η νέα Ακαδημία Dallara, που βρίσκεται στο Varano de ‘Melegarl (Πάρμα), λίγα μόλις μέτρα από την έδρα του Ομίλου. Το έργο είναι η ενσάρκωση ενός ονείρου του μηχανικού Dallara, ο οποίος με αυτό το κτίριο, ήθελε “να δώσει κάτι πίσω σε αυτό το έδαφος, στους ανθρώπους που μοιράστηκαν 46 χρόνια εργασίας μαζί του, και στα φωτεινά νεαρά μυαλά του κόσμου”.

Μια περιοχή του κτιρίου στο ισόγειο είναι αφιερωμένη σε εκπαιδευτικά εργαστήρια, όπου οι μαθητές μέσης εκπαίδευσης μπορούν να εφαρμόσουν  τους νόμους της φυσικής που μελετούν στο σχολείο, με πρακτικό τρόπο. Υπάρχουν επίσης ορισμένες αίθουσες διδασκαλίας στον πρώτο όροφο που φιλοξενούν αποκλειστικά μια σειρά μαθημάτων του πανεπιστημίου στο Racing Car Design του MUNER: Motorvehicle University του Emilia Romagna.

Εκτός από τον εκπαιδευτικό του χαρακτήρα, σκοπός του κτιρίου είναι να αποτελέσει ένα σημείο συνάντησης. Η έκθεση που προβάλλει τα επιτυχημένα αυτοκίνητα του Dallara, από το ντεμπούτο της έως σήμερα και μπορεί το κοινό να την επισκεφθεί , μπορεί επίσης να επισκεφθεί το κοινό αλλά πάνω απ’ όλα το σύγχρονο συνεδριακό κέντρο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ιδιωτικές εταιρείες που το ζητούν, για συναντήσεις, συνέδρια ή παρουσιάσεις νέων προϊόντων. Ακόμη και οι αρχιτεκτονικές επιλογές και η έλλειψη εξωτερικού φράχτη είναι αποτέλεσμα της επιθυμίας του μηχανικού να δημιουργηθεί ένα είδος νέας πλατείας στην πόλη Varano de ‘Melegari.

Ο Gianmarco Beltrami, Διευθυντής Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας, Dallara Automobili δηλώνει: “Με αυτό το έργο ο Μηχανικός Dallara ήθελε να δημιουργήσει ένα μοναδικό μέρος για να μοιραστεί δεξιότητες και εμπειρία.

Μια ακόμα επιθυμία του μηχανικού ήταν να διατηρηθεί ένας ισχυρός δεσμός με την περιοχή οπότε χρησιμοποίησε υλικά φιλικά προς το περιβάλλον. Το μεγάλο γυάλινο δάπεδο είναι κατασκευασμένο από βιοδυναμικό σκυρόδεμα και η τοποθέτηση πλακιδίων με διαμάντια που αντανακλούν το φως με διαφορετικούς τρόπους, συμβάλλουν στην αρμονία του κτιρίου με το γύρω τοπίο. Και τα δύο αλλάζουν ανάλογα με τις εποχές, το φως του ήλιου και την ώρα της ημέρας.Ο Alberto Lunardini, Project Manager,  επιβεβαιώνει: “Αυτό το κτίριο δημιουργήθηκε για χρήση από οποιονδήποτε θέλει, σύμφωνα με το όραμα του Ομίλου Dallara, και ειδικά από τον ίδιο τον Μηχανικό Dallara“.

Από τη σκοπιά της μηχανικής των εγκαταστάσεων, τα αιτήματα του πελάτη, διάσημα σε όλο τον κόσμο για την προηγμένη τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε, έχουν προκύψει ξεκάθαρα από τις πρώτες φάσεις σχεδιασμού: το κτίριο, μαγευτικό από αρχιτεκτονική άποψη, έπρεπε επίσης να εξοπλιστεί με καινοτόμα τεχνολογικά συστήματα. Επομένως, ο στόχος ήταν να επιτευχθεί πλήρη ταύτιση και συνεργασία μεταξύ των αρχιτεκτονικών και τεχνολογικών τμημάτων, έτσι ώστε τα συστήματα να μην έχουν οπτική και ακουστική επίδραση στο κτίριο.

Η παραγωγή ζεστών και ψυχρών υγρών πραγματοποιείται χάρη στην αερόψυκτη αντλία θερμότητας NECS-CQ / B / S  Mitsubishi Electric, brand  Climaveneta, που εγκαταστάθηκε στο υπόγειο, για να μην είναι ορατή από τον κόσμο. Αυτό από τη μία πλευρά ικανοποίησε τα αιτήματα του πελάτη για ένα σύστημα υψηλής τεχνολογίας με χαμηλό αντίκτυπο και, από την άλλη πλευρά, απαιτεί εντατική χρήση των τεχνικών χώρων στο υπόγειο. Για την παραγωγή ζεστού νερού σε πολύ υψηλή θερμοκρασία, έχει εγκατασταθεί επίσης αντλία θερμότητας EW-HT, επίσης brand Climaveneta.
Λόγω των πολλών και διαφορετικών λειτουργιών  του κτιρίου, αποφασίστηκε να διανεμηθεί ο κρύος αέρας χρησιμοποιώντας κεντρικές κλιματιστικές μονάδες και η θερμότητα να κατανέμεται με ένα λαμπερό σύστημα πάνελ δαπέδου, για να εξασφαλιστούν ιδανικές συνθήκες άνεσης στο μουσείο και στις αίθουσες διδασκαλίας κατά τη διάρκεια του χειμώνα .

Εγγ. Ο Roberto Mancini, FOR ENGINERING, ο οποίος επέβλεψε το σχεδιασμό των τεχνολογικών συστημάτων δηλώνει:
Ο πελάτης έχει δώσει ιδιαίτερη προσοχή σε πτυχές που σχετίζονται με τη συντήρηση και τη μελλοντική διαχείριση του εργοστασίου. Δεδομένου ότι το κτίριο σχεδιάστηκε για να αντιπροσωπεύει τον όμιλο Dallara και τη φιλοσοφία του με την πάροδο του χρόνου, θέματα όπως η βιωσιμότητα, η αποδοτικότητα, η μείωση του λειτουργικού κόστους και η ευκολία συντήρησης υπήρξαν βασικές αρχές στις επιλογές σχεδιασμού. Λαμβάνοντας υπόψη τα αιτήματα του πελάτη, η επιλογή των μονάδων Climaveneta για σύστημα κλιματισμού ήταν η καλύτερη δυνατή επιλογή.

 

Δείτε εδώ το σχετικό video.