Τις επόμενες ημέρες  αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myΘέρμανση» ώστε μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου, οι πολίτες που πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, να μπορούν να υποβάλλουν αίτηση.

Aπό τον Δεκέμβριο του 2023 έως και τον Ιούλιο του 2024 περισσότεροι από 2 εκατ. δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης θα μοιραστούν 357 εκατ. ευρώ, ανάλογα με τον τρόπο που επιλέγουν για να θερμανθούν. Μετά και τις πρόσφατες ανακοινώσεις του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος, τη φετινή χειμερινή περίοδο επίδομα θέρμανσης θα λάβουν και ευάλωτοι ενεργειακά καταναλωτές που χρησιμοποιούν το ηλεκτρονικό ρεύμα για το διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου 2024.

Η καταβολή των ποσών στους δικαιούχους θα πραγματοποιηθεί σταδιακά τους μήνες Δεκέμβριο, Φεβρουάριο και Απρίλιο ανάλογα με το χρόνο τιμολόγησης των αγορών και καταχώρηση των απαιτούμενων στοιχείων. Πιο συγκεκριμένα

Το ποσό του επιδόματος θέρμανσης καταβάλλεται, σε τρεις δόσεις:

  • Έως τις 22 Δεκεμβρίου για την προκαταβολή και το σύνολο των αγορών, που θα τιμολογηθούν έως την 30ή Νοεμβρίου 2023, εφόσον αυτές αντιστοιχούν σε επίδομα που υπερβαίνει το ποσό της προκαταβολής και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 8η Δεκεμβρίου 2023.
  • Έως τις 29 Φεβρουαρίου 2024 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Ιανουαρίου 2024 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Φεβρουαρίου 2024.
  • Έως τις 30 Απριλίου 2024 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Μαρτίου 2024 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Απριλίου 2024.

Ηλεκτρική ενέργεια

Για πρώτη φορά φέτος λαμβάνεται μέριμνα για όσους χρησιμοποιούν ηλεκτρικό ρεύμα όπως και αντλίες θερμότητας για να θερμανθούν. Δεδομένου ότι από 1/1/2024 παύει να ισχύει το υπάρχον σύστημα επιδοτήσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα, το συγκεκριμένο μέτρο θα ισχύσει για το διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου 2024.

Περισσότερες πληροφορίες  εδώ.