Με μεγάλη επιτυχία  διοργανώθηκε και φέτος ο Ορεινός Αγώνας Δρόμου «Μονοπάτι Παρνασσού» 2022. Η διοργάνωση επανήλθε δυναμικά μετά από δύο χρόνια “απουσίας” λόγω της πανδημίας και περιλάμβανε τρείς ορεινούς αγώνες για ενήλικες, τρείς για παιδιά και το Amfiklia City Trail των 4 χιλιομέτρων, που έδωσε τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να πάρουν μια καλή γεύση του παραδοσιακού οικισμού της Αμφίκλειας.

 

Η όλη οργάνωση των αγώνων κινείται σε περιβάλλον ευαίσθητο στην ανθρώπινη παρέμβαση, και έτσι οργανωτές και αθλητές λειτουργούν με τέτοιο τρόπο, ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο η επίδραση του αγώνα στο φυσικό περιβάλλον. Τα στοιχεία που πάντα ξεχωρίζουν σε αυτού του είδους τις διοργανώσεις είναι η δύναμη που κρύβει κάθε αθλητής μέσα του αλλά και η προσαρμοστικότητα του με το φυσικό περιβάλλον της διαδρομής.

Η Δέλτα Τεχνική αποτελεί τον ιδανικό αθλοθέτη για τέτοιου είδους αγώνες, καθώς έχει παρόμοια φιλοσοφία. Προμηθεύει εδώ και 43 χρόνια την Ελληνική αγορά με αντλίες θερμότητας μεγάλης ενεργειακής αποδοτικότητας και άρα φιλικές προς το περιβάλλον. Προσφέρει έτσι τον πιο οικολογικό τρόπο ψύξης και θέρμανσης χιλιάδων κτιρίων στη χώρα μας και στον κόσμο, συμβάλλοντας έτσι στην εξοικονόμηση ενέργειας και την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών.

 

Νικητές του φετινού αγώνα στη μεγάλη διαδρομή των 24,2 χλμ. ήταν : ο Βασίλης Μπαλαμώτης στους άνδρες, ακολούθησε στην δεύτερη θέση ο Γιώργος Διαλεκτός και στην τρίτη θέση ο Κώστας Τζήκας. Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Μαρία Ξάνθη, δεύτερη η Νατάσα Σπανού και τρίτη η Παναγιώτα Δημακάκου.

 

Σχετικά Link:  http://dionysosamfiklias.gr/