Το Green Place βρίσκεται στην επιχειρηματική περιοχή Certosa, στα βορειοδυτικά προάστια του Μιλάνου, κοντά στο εκθεσιακό κέντρο Fieramilano και καταλαμβάνει συνολική έκταση 10 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων. To εντυπωσιακό αυτό κτίριο εκτός από τα γραφεία, περιλαμβάνει εμπορικά καταστήματα και εργαστήρια. Αποτελείται από τρία κτίσματα, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους δημιουργώντας ένα ημικύκλιο που βλέπει σε μια αυλή με πλούσια βλάστηση και πέτρινα μονοπάτια που οδηγούν στις εισόδους, χαρακτηρίζονται δε από τις γυάλινες προσόψεις τους.

 

Πιστοποίηση LEED GOLD

Το Green Place έχει σχεδιαστεί με βάση τις αρχές της αειφορίας. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στη σωστή χρήση των πόρων, με στόχο την επίτευξη υψηλών προδιαγραφών ποιότητας του συστήματος αξιολόγησης και πιστοποίησης Leed Gold.

 

Αειφορία και άνεση

Η Mitsubishi Electric με μονάδες του brand Climaveneta  εξασφαλίζει την άνεση στο κτίριο μέσα από ένα ευέλικτο και αποτελεσματικό σύστημα κλιματισμού. Η παραγωγή θέρμανσης και ψύξης πραγματοποιείται χάρη στην εγκατάσταση δύο μονάδων πολλαπλών χρήσεων, της σειράς ERACS2-Q, πολύ χαμηλής στάθμης θορύβου και υψηλής αποδοτικότητας, με συνολική ψυκτική απόδοση 1.200 kW. Η χρήση μιας και μόνο μονάδας για την παραγωγή θέρμανσης και ψύξης ταυτόχρονα, έχει απλοποιήσει σε μεγάλο βαθμό την διαδικασία της εγκατάστασης και θέσης σε λειτουργία, και έχει διασφαλίσει την απόλυτη απουσία εκπομπών CO₂, με σεβασμό στον οδηγό βιωσιμότητας που διέπει ολόκληρη την εγκατάσταση.